top of page

Fókuszban a fókuszod

Updated: Sep 27, 2022


Mi tereli el a figyelmedet a fontos helyzetekben?


Leggyakoribb válasz a környezet zavaró hatásai. Miért?


Kibillent? Feszültté tesz? Felbosszant? "Összeugrik" a gyomrod?


Akkor, ha hagyod!


Mire gondolok?


Fel tudsz készülni a váratlan helyzetekre is! Edzeni rájuk előre, s gyorsan, frappánsan kiiktatni, hogy ne tudjanak kibillenteni.

Amikor így döntesz, támogatod az agyadat, hogy megtarthassa a figyelmét, mindazon, ami valóban fontos a legjobb teljesítményedhez.


Mindezek egyedi körülmények, csak rád igazak, s nagy részük már megnyilvánult eddigi megmérettetéseiden is. Ismered őket és a mentáltréner kísérésével kiválóan fel is tudod térképezni, mik ezek.


Amikor biztosan tudod, neked mi a leghátráltatóbb, felkészítelek arra, hogy ha megjelenik, gyors reakcióiddal kizárd azt. Itt is fontos a gyorsaság, mint a sport más területein is!


Vegyünk egy egyszerű gyakorlatot példának!

Válassz ki egy kedvenc tárgyadat! Ülj le egy nyugodt helyen és tedd magad elé! Figyeld a tárgyat, minden apró részletét, minden hozzákapcsolódó fontos információt, de semmit se ami nem ehhez kapcsolódik. Edzés az agynak. Milyen hosszan vagy erre képes? Mérd meg, s másnap újra és újra ugyanazzal a tárggyal! Zárj ki mindent a gondolataidból, ami ne erre vonatkozik, amilyen hosszan csak tudod. Trenírozd magad, napról napra előrébb jutsz, s más területeken is bekapcsol majd ez a gyakorlás és képes leszel egyre hosszabb ideig megtartani a figyelmedet.




31 views0 comments
bottom of page