top of page

Mi befolyásol a döntő pillanatokban?

Updated: Sep 27, 2022

Egy részüket gyorsan fel tudjuk sorolni: a közönség, stressz, média, versenytársak, eredményeid miatti izgatottság stb.Emellett még számtalan dolog megjelenhet, a tested jelzései alapján is:


- feszültségek az izmokban

- görcsök a vádliban

- szív szapora verése,

- kiszáradó száj ....


Átsiklunk talán felettük, mondván a fizikai terhelés vagy épp a stressz okozza.


Foglalkozz velük! Lehet változtatni rajtuk!

Fontos, hiszen akár alapvetően is befolyásolhatják tetteidet a döntő pillanatokban.

Tudod Te is, hogy jó részük visszatérően "bukkan" elő, látszólag a semmiből.

Látszólag....lehet, hogy a vegetatív idegrendszerünk "kimenetei", jelzései, amelyekre bár agyunkkal tudatosan nem tudunk egykönnyen hatni, mégis lehet megoldást találni. Hogyan?


  • a test ásványi anyag szintjének beállítása, úgy, hogy ezekre a jelzésekre külön oda figyelünk, választ adunk rájuk

  • a pontos megfigyelés, tudatosítás. Mikor? Milyen helyzetekben? Milyen visszatérő ritmusban? S ha ide eljutunk a mélyen kiváltó valós ok is megmutatkozik. Itt lép be a mentáltréning folyamat testre szabott megoldásokkal, gyakorlatokkal, ami elvezethet oda, hogy kioldod a kellemetlen fizikai akadályokat.

Van egy egyszerű gyakorlat, amit akár most is kipróbálhatsz. Ez a test tudatos tónusonkénti ellazítása. Hozd magad nyugalmi pozícióba, s haladj végig a kis lábujjadtól a fejed csúcsáig apró lépésenként a testeden gondolatban.


Először feszítsd meg, majd lazítsd ki a tested azon pontját, amelyre gondolsz. Szépen lépésről lépésre haladva a teljes testeden át. Amikor már sokszor elvégzed, rutinná válik, hamar át tudod lazítani magadat, s elegendő lesz rá pár perc, akár meccs előtt is az optimális formád elősegítéséhez.


Gyakorlással el tudsz oda jutni, hogy rágondolva a tested automatikusan ellazul, s így kísér utadon céljaid eléréséhez. Érdemes, próbáld ki!


Ha szeretnél továbblépni szeretettel várlak!


60 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page